28 de nov. 2014

III Memorial Hortènsia Alonso: Adolescents i joves. Violència a les xarxes socials

L’Ajuntament de Lleida, des de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, juntament amb Creu Roja i el Centre Dolors Piera d’Igualtat i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, han coorganitzat un any més, una jornada tècnica en el marc dels actes organitzats amb motiu del 25 de Novembre- Dia Internacional per a l’Eradicació de la violència contra les dones.  

A la jornada, que ha comptat amb el suport de la Comissió d’Avaluació i Seguiment del Protocol d’Atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida, i també de l’Institut Català de les Dones, hi han assistit prop de 200 persones. M. Rosa Ball, regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Joan Biscarri, vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la Universitat de Lleida, i Dolors Curià, presidenta Creu Roja, n'han presidit la inauguració, al Centre de Cultures Transfronterer de la UdL, al Campus de Cappont.

El III Memorial Hortènsia Alonso: Adolescents i joves violència a les xarxes socials, ha començat amb una conferència marc sobre el títol de la jornada, a càrrec de Ianire Estébanez, psicòloga experta en violència masclista, afectivitat, sexualitat i relacions de parella; ha participat en diverses investigacions i publicacions sobre violència masclista en la joventut, percepcions de desigualtat de les noies joves, agressions sexuals i infants víctimes de violència. També és aficionada al disseny gràfic i autora del blog minoviomecontrola.com

A continuació s'han realitzat tres tallers, de forma simultània, conduïts per professionals de referència, que han tingut com a objectiu aportar eines i estratègies per abordar aquestes situacions de violència masclista:   
A) Sensibilització i prevenció, a càrrec de Sara Barrientos, antropòloga, i Xavier Cela, politòleg, i membres de l’Associació Candela per a la Investigació i Acció Comunitària.
B) Detecció, a càrrec d’Eva Isabel López Reuch, sociòloga i sòcia fundadora de La Colectiva
C) Atenció i acompanyament, a càrrec d’Elena Garrido, psicòloga forense i professora de la UAB

Per altra banda, el III Memorial Hortènsia Alonso, ha continuat a la tarda, a la Sala Jaume Magre, amb una conferència de la periodista Montserrat Boix, sobre La xarxa: eines de suport i de foment del bon tracte, i amb l’homenatge que el Grup Dones de Lleida i la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, ha fet a Hortènsia Alonso. 



Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona