7 de jul. 2017

III Pla Municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere



El III Pla Municipal de polítiques d'igualtat de gènere de Lleida (2017-2021) és fruit del procés participatiu i de la unió de les sinergies dels diferents actors socials i agents que es van implicar en l'elaboració del pla, conjuntament amb la Comissió Tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament

Els principals principis rectors d'aquest pla són:
• La igualtat de gènere
• La igualtat d'oportunitats entre homes i dones
• La transversalitat de gènere
• La interseccionalitat
• Participació
• Apoderament

El pla vol contribuir que la ciutat de Lleida formalitzi un compromís amb la igualtat i intenti aconseguir la igualtat de gènere, ja que les mesures d'aquest pla no només van dirigides a les dones, sinó també als homes i al col·lectiu LGTBI.

El pla s'estructura en 6 línies estratègiques:
Compromís amb la igualtat.
Acció contra les violències masclistes.
Drets i qualitat de vida.
Coeducació i transmissió d'una cultura igualitària.
Reformulació dels treballs i els temps
Reconeixement del lideratge i la participació de les dones

Aquestes línies estratègiques es concreten en 75 actuacions que s'han d'implementar fins al 31 de desembre del 2021.

Un pla d'igualtat no només suposa establir el que es vol aconseguir (objectius) i la forma en què es vol fer (accions i indicadors), sinó avaluar-ne l’execució durant el període de vigència per a això es realitzaran mitjançant una avaluació continuada.

Aquest és un pla del municipi, és a dir, de la ciutat de Lleida i per a la ciutadania, amb la voluntat de ser una eina imprescindible per configurar una política a nivell local i expressar el compromís de les persones responsables de la gestió municipal de fer realitat la igualtat de gènere a la ciutat de Lleida.

Podeu consultar tot el document a través del següent enllaç: 



Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona